Vermont

Vermontin tila

Vermont on virtuaalitalli. Vermont is a sim game stable.

Vermont sijaitsee paikassa, jota ympäröivät matalat, lehtipuiset vuoret ja joiden juurelta löytyvät kesäisin vihannat niityt, jotka olemme aidanneet laitumiksi. Ilmasto ja vuodenajat muistuttavat paljon Suomea, mutta Vermontissa on vain lämpimämpää. Talvella pakkanen ei yleensä laske alle -10 asteeseen, mutta kesäisin lämpötilat pysyvät 20:n ja 30:n asteen välissä.

Vermontin rajanaapureina asustavat vanha Johnsonin pariskunta, joiden lehmätila ajettiin alas jo vuosikymmen sitten. Vermont vuokrasi heiltä laitumia hevosilleen ja vuokrarahoilla pariskunta voi vietellä leppoisia eläkepäiviä sukutilallaan. Toinen rajanaapuri on McGregor. McGregor on kiukkuinen ja hieman alkoholisoitunut lehmätilallinen, jonka suku on asunut paikkakunnalla jo vuosikymmeniä. McGregorin mielestä Vermontin talli on pahan ilmentymä, joka vie hänen elantonsa. Vermont on McGregorin toimien vuoksi joutunut nostamaan hitusen turvatoimiaan...

Vermontista 20 kilometriä etelään on paikallinen kaupunki. Tai ehkä enemmänkin kylä. Kylästä löytyy hyvän valikoiman rautakauppa, josta jokainen viljelijä ja eläintenpitäjä löytää varmasti kaiken tarvitsemansa. Sekä muutama keskitasoinen ruokala, joista saa ihan hyvän aamiaisen ja vahvaa kahvia. Myös pieni supermarket, posti, poliisiasema, paloasema ja kioski kuuluvat kylän tarjontaan. Suurin osa paikallisista asustaa kylässä tai sen laitamilla. Ja loput paikkakunnan asukkaista onkin levittäytynyt ympäri kylää omien tilojensa suojiin.

Hevosten ulkoilu

Omien tilojensa suojiin käpertyy myös Vermont, jonka laitumet levittäytyvät tilan kuistilta silmän kantamattomiin. Siinä sitä on ollut aitojen pystytystä kerrakseen ja jatkossa seuraa aitojen kunnostusta. On siis hyvä, että Vermontilla on varaa kunnon työvoimaan, sitä kun tilan monien hevosten kanssa kyllä tarvitaan.

Kesäisin Vermontilla on käytössään paljon laitumia. Talvisin hevoset kerätään tarhailemaan lähemmäs talleja. Tarhat ovat hiekkapohjaisia ja aidattu niin, että oriitkin pysyvät niiden sisäpuolella.

Lisäksi Vermontista löytyy myös pyöröaitaus, mutta se on ollut viimeaikoina niin vähällä käytöllä, että kasvaa jo melko paljon rikkaruohoa. Pitäisi vapauttaa sinne muutama poni maisemointitöihin, kunhan vain muilta tallikiireiltämme ehditään.

Vermontin tallit

Vermontin tallit eivät ole kovinkaan modernit ja uudenaikaiset, mutta isot ne ovat. Ja ilmavat. (Välillä liiankin ilmavat, onneksi remonttimiehet täälläpäin ovat melko halpoja.) Tallirakennus ovat paljolti alkuperäisessä kunnossa, mutta niitä kunnostetaan pikkuhiljaa. Mitään uudenaikaisia krumeleereja ei siis tontilta suuremmin löydy. Olemme toki sen verran moderneja, että talleista löytyvät kylmä ja kuuma juokseva vesi ja pesukarsinat. Siihen uudenaikaisuus sitten loppuukin. Pääasia meille kuitenkin on, että talleissa voi pitää hevosia ja että niitä mahtuu sinne paljon. Ja se mikä ei talliin mahdu työnnettään tallien takana oleviin pihattoihin.

Kaksi suurta kylmäpihattoa nousi Vermontin kunnostuksen aikaan tallien taakse ja ne ovat tarkoitettu lähinnä nuorille hevosillemme. Pihatoissa on runsas olkikuivitus ja hiekkapohja, sekä loistavasti suunniteltu mahdollisuus viedä siellä asuville hevosille heinäpaali traktorin avulla. Kyllä, käytännöllisyys ennen kaikkea.

Liikutus & valmennus

Tallilla on ratsastukseen ja valjakkoajoon tarkoitettuja reittejä ja kenttiä melko monta. Suurin osa laitumistakin on niin tasaisia, että niitä voi käyttää ajoharjoitteluun. Meiltä löytyy myös hiekkakenttä ja suuri nurmikenttä, joilla voi järjestää ihan kilpailujakin.

Myös lukuisat ajettavat ja ratsastettavat maastoreitit kuuluvat myös Vermontiin. Kaikinpuolin olemme siis vanha, mutta ihan hyvin varusteltu talli.

Tallin vamennuksesta, ja sen arjen pyörityksestä, pitävät huolen tallimestaripariskuntamme, Peter ja Charlotte Ayle. Naimisissa oleva pari on voittanut lukuisia valjakkokilpailuja, niin yksilö-, pari-, kuin nelivaljakossakin. Molemmilla on myös vuosien kokemus valjakkovalmentamisesta ja se onkin molempien intohimo oman kilpailemisen lisäksi. Kaiken muun hauskuuden lisäksi tämä päättäväinen pariskunta pyörittää rautaisella otteella tallin muita työntekijöitä ja hevosten arkirutiinia.

Muuta hauskaa

Vermontin linkkilista:

  • Seven Days

    Onko sinulla valjakkotalli, jonka haluaisit linkkilistallemme? Ota yhteyttä, niin laitetaan tallisi listalle!