Dark Latte Cafe


Kuva © Henna Lindström / lasikuu.net

Dark Latte Cafe on virtuaalihevonen.

Nimi Dark Latte Cafe Kutsumanimi Latte
Syntymäpäivä 09.04.2016 Ikääntyminen 150pv = 1v (nyt 12.4v)
Rotu Shetlanninponi Sukupuoli ori
Väri Rautiaanpäistärikkö Säkäkorkeus 100cm
PainotusValjakkoajo Koulutustaso Noviisi valjakko, He C
Rekisterinumero VH19-017-0393 Palkinnot
Omistaja Chao (VRL-02415), Vermont (VERM7728) Kasvattaja

#6943
Dark Latte Cafe täyttää 3v 03.07.2017 ja 4v 29.11.2017

Latte, laiskanpulskea possuponi, joka päätyi Vermontin riveihin toisen tallin lopetusmyynnistä. En vain voinut vastustaa kettuuntuneen näköistä ponia, joka tuntui olevan täysin tietoinen omasta täydellisyydestään ja samalla täysin välinpitämätön muuta universumia kohtaan. Pystyin samaistumaan poniin melko täydellisesti, jonka vuoksi pieni ori siirtyikin Vermontin vahvistukseen.

Latte on tosiaan maailmanomistaja pienissä pöksyissä. Ori jaksaa huudella tammoille mennen tullen ja röyhistää rintaa muille oreille varsin uhkaavan näköisenä. Isompia oreja tuntuu enemmän pienen ponin uhittelu vain huvittavan (ja hyvä niin), mutta Laten itsevarmuus on kyllä ylitsepursuavaa. Ponin ego valuu yli myös ihmisiin ja jokaista vastaan tulevaa voi vähän koittaa pompotella mielensä mukaan. Milloin ori kiskoo taluttajaansa pitkin ojanpohjia, milloin hupparissa on reikä herran hampaista tai takamuksessa jättimäinen mustelma, koska oma huomio ei ollutkaan täydellisesti Latessa.

Mutta pienet oikuttelut kestää, jos hevonen toimii kilpailuradoilla. Ja Latte kyllä toimii. Sen ego itseasiassa edesauttaa sen kulkemista kilpailutilanteissa. Latte on kilpailuissa täysin erilainen, kuin kotona. Kotitreeneissä ori usein jumittaa paikallaan ja on ylipäänsä reipas, kuin roikkuva räkä. Mutta kilpailuissa, muiden hevosten keskellä, sen ego herättää siitä aivan omanlaisensa kisatykin. Kaula taipuu kaarelle ja askeleeseen tulee ilmaa (niin paljon kuin piskuiselle shetlanninponille voi sitä tulla) ja vauhtia ihan erilailla, kuin kotosalla. Kilpailuissa ajaessa Latte on herkkä ja energinen, suorastaan vauhdikas ja kaikinpuolin miellyttävä. Kotona se on tahmea eikä työmotivaatiosta voi edes puhua.

Totta puhuakseni en ole ihan varma, miksi jaksamme Latten oikuttelua. Ehkä pienen ponin iso ego on vain vastustamaton.

Sukutaulu

» Isälinja: - evm
» Emälinja: - evm

Orin suku ei ole virtuaalimaailmassa.

i. Latte Macchiato, evm
rtpäist, 101cm, she
ii. Supercafe Man, evm
rtpäist, she
iii. Tuntematon ori
iie. Tuntematon tamma
ie. Cacao Lover, evm
rt, 101cm, she
iei. Tuntematon ori
iee. Tuntematon tamma
e. Starbucks Coffee, evm
rt, she
ei. Best Cafe, evm
rt, she
eii. Tuntematon ori
eie. Tuntematon tamma
ee. Cafeheart, evm
rt, she
eei. Tuntematon ori
eee. Tuntematon tamma

[Näytä sukuselvitys]

Huomaathan, että jos orilla on sukuselvitys, sen saa kopioida sen omille jälkeläisille ja niiden jälkeläisille (jne) (© Chao)!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä Status
22.05.2020o. Moccamaster VermAudience Blinderoma
22.04.2021t. Caffeine VermHotel Chelseaoma

Dark Latte Cafe on käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille. Kysy lisää lähettämällä sähköpostia. Toivomme, että kaikki jälkeläiset rekisteröitäisiin mahdollisimman pian syntymän jälkeen, jotta mahdolliset ominaisuuspisteet voivat periytyä. Virallinen jälkeläislista löytyy rekisterisivulta. Tätä oman sivun listaa päivitetään etupäässä tallin omien kasvattien osalta.

Kilpailutulokset

Dark Latte Cafe kilpailee porrastetuissa, ja periyttää siten rekisteröidyille jälkeläisilleen allaolevan taulukon mukaan ominaisuuspisteitä. Tarkempaa tutustumista varten orin rekisterinumero ja rekisterisivu on VH19-017-0393.

OminaisuuspisteetPeriytyvät ominaisuuspisteet
Kenttäratsastusjaos (KERJ)0 (vt. 0)0
Maastoestejaos (MEJ)592.4 (vt. 1)74.05
Esteratsastusjaos (ERJ)570.65 (vt. 1)71.33
Kouluratsastusjaos (KRJ)570.65 (vt. 1)71.33
Valjakkoajojaos (VVJ)1163.05 (vt. 3)145.38
Askellajiratsastusjaos (ARJ)570.65 (vt. 1)71.33

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

Päiväkirjat

Ei valmennuksia.

Kirjoittaja: Chao, Päivämäärä: 2020-05-11
Latte saapui Vermontiin.