Audience Blinder

KTK-kelp.


Kuva © Stutteri Stjernen (permission)

Audience Blinder on virtuaalihevonen.

Nimi Audience Blinder Kutsumanimi Pliisu
Syntymäpäivä 12.05.2019 Ikääntyminen 84pv = 1v (nyt 8.7v)
Rotu Shetlanninponi Sukupuoli tamma
Väri Voikko Säkäkorkeus 100cm
PainotusValjakkoajo Koulutustaso Noviisi valjakko
Rekisterinumero VH20-017-0166 Palkinnot KTK-kelp.
Omistaja Chao (VRL-02415), Vermont (VERM7728) Kasvattaja

#7389
Audience Blinder täyttää 3v 18.01.2020 ja 4v 12.04.2020

Shetlanninponiksi tämä tamma on helppo ja kiva. Peruspolleksi se on varsin itsepäinen, ahne ja itsekäs tyyppi, joka ei kaihda keinoja pyyhkiäkseen vastustajallaan lattiaa. Pliisu ei ehkä ole paras nimi kuvaamaan tätä tammaa, joka keksii harvinaisen nerokkaita jekutustapoja, joilla suututtaa tallin henkilökunta joka päivä uudestaan. Tamma on esimerkiksi - monien ponien tapaan - mestari poistumaan tarhastaan, mutta ei sitä tavallista reittiä. Pliisu tykkää käytellä vähän mielikuvitusta ja yleensä kaivautuukin aitauksestaan ali, tai jotain muuta yhtä typerää, jota kukaan ei ole voinut estää, koska kukaan ei ole koskaan ajatellut sen olevan edes mahdollista. Sen lisäksi Pliisu on loistava avaamaan solmuja ja poistumaan riimunnaru perässä liehuen pitkin pitäjää. Vetosolmu tämän tamman kanssa on omien rajojen kokeilemista, sillä Pliisu kyllä avaa sen muutamassa sekunnissa ja poistuu paikalta shetlanninponiksi varsin liukkaasti. Perusjekkuilun lisäksi tammassa ei huonoja puolia kamalasti ole. Se ei pure, eikä potki, eikä edes hirveän usein osoita mököttämällä mieltään. Kun löytää takaraivostaan riittävästi huumorintajua, niin tämän tamman kanssa pärjää kyllä kaikessa - kunhan tilanteen vain varmistaa tuplasolmulla.

Ratsuna Pliisu on enemmän nimensä veroinen, sitä mitään suurta jännitysnäytelmää tamma ei tarjoa, vaan jekkuilu oikeastaan unohtuu siinä vaiheessa, kun päästään töihin asti. Ei se tammaa silti miellyttäväksi tee ratsastaa. Pliisu on melko raskas ratsastaa, se on eteenpäintyönnettävä dieselmalli, joka tykkää painaa kädelle aina tilaisuuden tullen. Poni tuntuu päättäneen, että jos hän joutuu tekemään töitä, niin joutuu kyllä ratsastajakin. Mutta kun tamman on saanut herkistettyä ja lämmiteltyä... Niin ei, siltikään ei. Korkeintaan se vähän irtoaa edestä, mutta pohkeelle on aina äärettömän hidas. Myös esteillä - siksi tammalla ei oikeastaan hypätä, kun kukaan ratsastaja ei jaksa työntää tammaa jalalla eteen kokonaisen radan verran lämmittelyhyppyjen lisäksi. Mutta jos ei muuta, niin varma tämä poni on. Se ei säiky mitään, ei vaikka yrittäisi saada sen peloteltua eteenpäin tai rivakampaan vauhtiin...

Ajaessa Pliisu on parempi ja kivempi kuin ratsain, mutta ihan kauhean kehuttava mestari tamma ei siltikään ole. Se suorittaa annetut tehtävät, mutta yleensä varsin rauhallisessa tahdissa ja varsinkin pidemmissä pätkissä, joissa pitäisi mennä kovempaa voi aina jäädä vähän kyselemään, että onks pakko laukkaa jossei taho? Pliisu siis kyseenalaistaa kuskia kuin kuskia, eikä tamma todellakaan päästä helpolla, teki sen kanssa mitä tahansa. Toki jos riittävästi jaksaa yrittää, niin Pliisukin tekee ja näin ollen pääsee joskus jopa palkintosijoille, mutta maailmanvoittajaksi ei tästä ponista ole. Ikinä. Mutta pahapäinen se ei ole ja mokoma on vielä kauniskin kuin karamelli, joten tottakai semmoinen pitää talliin saada.

Sukutaulu

» Isälinja: - evm
» Emälinja: - evm

Tamman suku ei ole virtuaalimaailmassa.

i. Blinder, evm
vkko, she
ii. Molefay, evm
vkko, 101cm, she
iii. Tuntematon ori
iie. Tuntematon tamma
ie. Coupler, evm
rt, she
iei. Tuntematon ori
iee. Tuntematon tamma
e. Catwalk, evm
rt, she
ei. Frontline, evm
rt, 101cm, she
eii. Tuntematon ori
eie. Tuntematon tamma
ee. Pussycat, evm
rt, she
eei. Tuntematon ori
eee. Tuntematon tamma

[Näytä sukuselvitys]

Huomaathan, että jos tammalla on sukuselvitys, sen saa kopioida sen omille jälkeläisille ja niiden jälkeläisille (jne) (© Chao)!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Isä Status
22.05.2020o. Moccamaster VermDark Latte Cafeoma
08.08.2020t. Elizabeth VermMonarch of Bowdenoma
28.04.2021o. Theatrical VermMessier Deep Spaceoma

Audience Blinder on käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille. Kysy lisää lähettämällä sähköpostia. Toivomme, että kaikki jälkeläiset rekisteröitäisiin mahdollisimman pian syntymän jälkeen, jotta mahdolliset ominaisuuspisteet voivat periytyä. Virallinen jälkeläislista löytyy rekisterisivulta. Tätä oman sivun listaa päivitetään etupäässä tallin omien kasvattien osalta.

Kilpailutulokset

Audience Blinder kilpailee porrastetuissa, ja periyttää siten rekisteröidyille jälkeläisilleen allaolevan taulukon mukaan ominaisuuspisteitä. Tarkempaa tutustumista varten tamman rekisterinumero ja rekisterisivu on VH20-017-0166.

OminaisuuspisteetPeriytyvät ominaisuuspisteet
Kenttäratsastusjaos (KERJ)0 (vt. 0)0
Maastoestejaos (MEJ)561.53 (vt. 1)70.19
Esteratsastusjaos (ERJ)472.83 (vt. 1)59.1
Kouluratsastusjaos (KRJ)472.83 (vt. 1)59.1
Valjakkoajojaos (VVJ)1034.36 (vt. 3)129.3
Askellajiratsastusjaos (ARJ)472.83 (vt. 1)59.1

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

NJ: 14.07.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - pt. Terhi - 9/12, IrtoSert

Päiväkirjat

Ei valmennuksia.

Ei hoitotarinoita.