Mairoth Zelda


Kuva © Halstock & Blackertor (permission)

Mairoth Zelda on virtuaalihevonen.

Nimi Mairoth Zelda Kutsumanimi Zelda
Syntymäpäivä 07.07.2020 Ikääntyminen 84pv = 1v (nyt 3.4v)
Rotu Shetlanninponi Sukupuoli tamma
Väri Vaaleanrautias Säkäkorkeus 79cm
PainotusValjakkoajo Koulutustaso Noviisi valjakko
Rekisterinumero VH20-017-0298 Palkinnot
Omistaja Chao (VRL-02415), Vermont (VERM7728) Kasvattaja Mairoth Shetlands

#8705
Mairoth Zelda täyttää 3v 15.03.2021 ja 4v 08.06.2021

Zelda on rauhallinen ja jopa hieman arka tamma. Se on varustettu myös varsin lyhyellä keskittymiskyvyllä, joten sen peruskoulutus ei ole ollut mikään helppo nakki. Onneksi Zeldassa ei ole ilkeyttä sentinkään vertaa, vaan tamma on poniksi varsin kiltti ja herttainen tapaus. Uudet asiat saavat silti Zeldan tutisemaan kuviteellisissa pöksyissään, ainakin siihen asti, kunnes uusi asia on tutkittu läpikotaisin ja todettu vaarattomaksi. Tällä hetkellä Zelda myös tarvitsee henkistä vetoapua maastakäsin puuhailuissa, kuten ohjasajossa ja maastokävelyissä. Vetoavun kanssa tammakin uskaltaa ihan mihin vain, onhan se johtajaponi, joka ensimmäisenä syödään eikä suinkaan hän itse.

Päivittäiset hoitotoimenpiteet sen sijaan kiltin tamman kanssa sujuvat leikiten, nyt kun ne alkavat olla tammalle jo tuttuja juttuja. Kavioiden hoito tai kuntoonlaitto ei ole tälle neidille mikään ongelma, eikä tammalla ole ilmennyt pahoja tapoja vielä ainuttakaan. Kunhan iän myötä neidin itsevarmuus kasvaa, niin siitä tulee varmasti mahtavin kilpaponi ikinä. Tällä hetkellä tammaa totutetaan toimimaan pävittäisissä liikutusjutuissa ihan yksikseen ja omin voimin ja positiivisilla kokemuksilla Zelda onkin kehittynyt jo aimoharppauksin. Varsinkin ohjasajossa Zelda on osoittanut herkkyytensä ja valjakkoponin ominaisuutensa, joten olemme tallihenkilökunnan varsin toiveikkaita tämän tamman tulevaisuuden suhteen.

Sukutaulu

» Isälinja: Psycho Spyro - evm
» Emälinja: Kiwicroft Mojito - evm

Suvun pituus on 1 polvea virtuaalimaailmassa!

i. Psycho Spyro
KTK-III, VVJ-I
vkko, she
ii. Disturbed, evm
rt, she
iii. French Twist, evm
vrt, she
iie. Pure Vanity, evm
prt, she
ie. Persian Coral, evm
vkko, she
iei. Winhorn Iceman, evm
prt, she
iee. Persian Piruette, evm
vkko, she
e. Kiwicroft Mojito
KTK-II
vrt, she
ei. Mystery in Milano, evm
prt, she
eii. Monday Morning, evm
vprt, she
eie. Romance in Rome, evm
prt, she
ee. Kiwicroft Moroccan Mint, evm
vrt, she
eei. Rum Raisin Fun, evm
rt, she
eee. Once Upon a Dream, evm
vrt, she

[Näytä sukuselvitys]

Huomaathan, että jos tammalla on sukuselvitys, sen saa kopioida sen omille jälkeläisille ja niiden jälkeläisille (jne) (© Chao)!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Isä Status

Mairoth Zelda on käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille. Kysy lisää lähettämällä sähköpostia. Toivomme, että kaikki jälkeläiset rekisteröitäisiin mahdollisimman pian syntymän jälkeen, jotta mahdolliset ominaisuuspisteet voivat periytyä. Virallinen jälkeläislista löytyy rekisterisivulta. Tätä oman sivun listaa päivitetään etupäässä tallin omien kasvattien osalta.

Kilpailutulokset

Mairoth Zelda kilpailee porrastetuissa, ja periyttää siten rekisteröidyille jälkeläisilleen allaolevan taulukon mukaan ominaisuuspisteitä. Tarkempaa tutustumista varten tamman rekisterinumero ja rekisterisivu on VH20-017-0298.

OminaisuuspisteetPeriytyvät ominaisuuspisteet
Kenttäratsastusjaos (KERJ)0 (vt. 0)0
Maastoestejaos (MEJ)115.06 (vt. 0)14.38
Esteratsastusjaos (ERJ)83.88 (vt. 0)10.49
Kouluratsastusjaos (KRJ)83.88 (vt. 0)10.49
Valjakkoajojaos (VVJ)198.94 (vt. 0)24.87
Askellajiratsastusjaos (ARJ)83.88 (vt. 0)10.49

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

Päiväkirjat

Ei valmennuksia.

Kirjoittaja: Chao, Päivämäärä: 2021-01-11

Zelda tuijotteli uteliaana naapurikarsinan uutta asukkia samalla kun harjailin tammaa. Ponipuolen uusi rautiaankirjava ponitamma oli herättänyt Zeldan mielenkiinnon suuresti. Se hörisi uudelle pienelle ystävälle, mutta naapurikarsinan asukki keskittyi vain heiniinsä, eikä oikeastaan välittänyt innokkaasti naapuristaan tuon taivaallista. Sain pienen tamman harjattua varsin nopeasti, eihän siinä kovin paljon ole pinta-alaa mitä harjata. Pujotin tammalle suitset päähän ja liinan kiinni. Tänään olisi juoksutuspäivä, koska olin laiska omistaja ja halusin tänään päästä nuorten ponien kanssa helpolla. Saattaisin siinä kusta omille nilkoilleni mutta ihminen jaksoi vain tietyn verran kuormitusta ja tänään en jaksaisi sitäkään. Onneksi oli pätevää henkilökuntaa liikuttamassa aikuiset hevoset.

Siirryimme lumen valtaamalle ulkokentälle. Miten kaipasinkaan syksyn värejä ja sen viileää tuulta. Nyt kun lumi pyörteili valkean kentän pinnalla mietin vain sitä, kuinka paljon vihasinkaan talvea. Kylmää, märkää ja ankeaa talvea, jolloin kaikki luonto peittyy valkoiseen ankeuteen, josta ei irtoa kuin yhtä sävyä – valkoista. Mietteisiini masentuessani Zelda oli totuttuun tapaan jo siirtynyt käynnissä ympyrälle, vaikkei tammakaan tuntunut suuremmin nauttivan lumihangessa kahlailusta. Pienen pieni poni joutui kyntämään itselleen polun hankeen, jottei se olisi aivan kadonnut lumimassojen sisään. No, ainakin kaikki sivuhyppelyt ja muut sekoilut jäisivät pois – kiitos raskaan nietoksen.

Alkukäyntien jälkeen pyysin Zeldan raviin ja tamma vastasi apuihin nöyränä, vaikkakin se kertoi mielipiteensä touhusta nytkäyttämällä siirtymisessä korvat niskaansa. Ponin ilme sai minut nauramaan ääneen, se kuvasti omaani varsin täydellisesti.

Ravattuamme molempiin suuntiin nostimme vielä nopeat laukat. En viitsinyt vaatia tammalta liikaa, hangessa tarpominen oli sille jo varsinainen kuntokuuri. Rauhallisten laukkakierrosten jälkeen jäähdyttelimme vielä huolella ravissa ja pitkillä loppukäynneillä. Vaikka itse tapahtumaan ei ollut kulunut puoltatuntia kauempaa niin tamma suorastaan ui hiessä. Olin ollut oikeassa, hankitreeni oli ollut sille todellinen läskileirin aloituskierros. Siirryimme talliin, jossa survoin tammalle kuivatusloimen poikineen ja hieman mashilla maustettua lämmintä vettä nenän eteen. Lisäsin veteen ja iltaruokaan elekrtolyttejä ja hieman suolaa, en edes tajunnut miten hikeen Zelda oli itsensä juossut. Jätin tamman kuivumaan talliin uusi karsinanaapuri seuranaan ja lähdin sillä välin seuraavan nuorukaisen kimppuun.