V. Hitman

KTK-kelp.


Kuva © Tregoyd Cleveland Bays (permission)

V. Hitman on virtuaalihevonen.

Nimi V. Hitman Kutsumanimi Hitman
Syntymäpäivä 27.05.2020 Ikääntyminen 84pv = 1v (nyt 4.1v)
Rotu Clevelandinruunikko Sukupuoli ori
Väri Ruunikko Säkäkorkeus 165cm
PainotusValjakkoajo Koulutustaso Vaikea valjakko
Rekisterinumero VH20-005-0028 Palkinnot KTK-kelp.
Omistaja Chao (VRL-02415), Vermont (VERM7728) Kasvattaja Chao (VRL-02415), Vermont (VERM7728)

#7417
V. Hitman täyttää 3v 02.02.2021 ja 4v 28.04.2021

Hitman on valitettavasti luonteensa puolesta tullut varsin paljon isäänsä. Ori ei ole helpoin käsiteltävä ja sen uhma muita hevosia kohtaan on tullut esiin orilta jo varsin nuorena. Sen lisäksi Hitman on varsin kovapäinen tapaus, joka ei vähästä palautteesta hätkähdä. Orin kovapäisyys on vaikeuttanut oriin kanssa puuhailua melkoisesti, varsinkin kun sitä ei ole kovin suurella työmotivaatiollakaan siunattu. Hitman on myös innokas kokeilemaan rajojaan ihmisten kanssa ja orin kanssa puuhailu vetääkin usein tallityöntekijän hermot viulunkielen malliseksi. Onneksi ori on peruskäytöstavoissaan ottanut vähän oppia emältään, eikä Hitmania voi, onneksemme, sanoa ihmisille vaaralliseksi. Ori on enemmänkin rasittava kaikkine kommelluksineen ja kokeiluineen. Hitman vaatii myös paljon toistoja, jotta viesti menee oriilla perille asti. Yleensä samat keskustelut saadaan käydä läpi päivittäin, että mitä asioita on esimerkiksi ok maistella ja mitä ei, koska ilmeisesti Hitmanin muisti on hyvä, mutta hitusen lyhyt. Riittävän monen toiston jälkeen orikin saattaa alkaa muistamaan peruskäytöstapoja...

Kuten sanottu Hitmanilla ei kovin korkea työmoraali ole ja oriin motivoiminen työntekoon on ollut varsin haastavaa. Onneksi ori on myös melko perso kehuille, joten riittävällä lässyttämisellä Hitmankin lämpenee annetuille tehtäville. Toistaiseksi oria on käsitelty maastakäsin ja ohjasajosta Hitmankin on hitusen innostunut. Sen sijaan juoksutuksessa ori ei jaksa keskittyä kahta sekuntia kauempaa annettuun tehtävään, vaan homma menee yleensä ihan pelleilyksi. Toivottavasti iän karttuessa myös Hitmanin keskittymiskyky paranee. Toki kun oriin saa motivoitua riittävästi annettuihin tehtäviin, niin se myös väläyttelee esille sellaisia ominaisuuksia, joita kyllä tulevaisuuden valjakkohevosessa vaalin mielelläni. Jos tallintyöntekijöiden hermorakenne vain kestää, niin Hitmanista kyllä rakennetaan vielä iso nimi valjakkohevosten keskuudessa. Ori on osoittanut myös ohjasajossa herkkyytensä ajoavuille, joten jos positiivisesti haluaa ajatella, niin Hitmanista saattaa kuin saattakin oikeasti tullakin valjakkohevonen.

Sukutaulu

» Isälinja: Hitman II - evm
» Emälinja: Meadow's Creek - evm

Suvun pituus on 1 polvea virtuaalimaailmassa!

i. Hitman II
Ruunikko, 164cm, cb
ii. Hitman, evm
rn, 165cm, cb
iii. Not A Hero, evm
rn, 165cm, cb
iie. Hallelujah, evm
rn, 164cm, cb
ie. Havannah, evm
rn, 164cm, cb
iei. Lombust, evm
rn, 165cm, cb
iee. Sahara, evm
rn, 164cm, cb
e. Meadow's Creek
Ruunikko, 165cm, cb
ei. Vity Mountain, evm
rn, 165cm, cb
eii. Trouble, evm
rn, 165cm, cb
eie. Creek's One, evm
rn, 164cm, cb
ee. Meadewy, evm
rn, 162cm, cb
eei. Jackys Of, evm
rn, 164cm, cb
eee. Charm, evm
rn, 163cm, cb

[Näytä sukuselvitys]

Huomaathan, että jos orilla on sukuselvitys, sen saa kopioida sen omille jälkeläisille ja niiden jälkeläisille (jne) (© Chao)!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä Status
06.09.2020o. Assassin Verm (VH20-005-0036)V. Spectrum (VH20-005-0030)toisen
01.02.2021o. V. WitcherV. Lübeckoma

V. Hitman on käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille. Kysy lisää lähettämällä sähköpostia. Toivomme, että kaikki jälkeläiset rekisteröitäisiin mahdollisimman pian syntymän jälkeen, jotta mahdolliset ominaisuuspisteet voivat periytyä. Virallinen jälkeläislista löytyy rekisterisivulta. Tätä oman sivun listaa päivitetään etupäässä tallin omien kasvattien osalta.

Kilpailutulokset

V. Hitman kilpailee porrastetuissa, ja periyttää siten rekisteröidyille jälkeläisilleen allaolevan taulukon mukaan ominaisuuspisteitä. Tarkempaa tutustumista varten orin rekisterinumero ja rekisterisivu on VH20-005-0028.

OminaisuuspisteetPeriytyvät ominaisuuspisteet
Kenttäratsastusjaos (KERJ)0 (vt. 0)0
Maastoestejaos (MEJ)176.13 (vt. 0)22.02
Esteratsastusjaos (ERJ)143.65 (vt. 0)17.96
Kouluratsastusjaos (KRJ)143.65 (vt. 0)17.96
Valjakkoajojaos (VVJ)319.78 (vt. 1)39.97
Askellajiratsastusjaos (ARJ)143.65 (vt. 0)17.96

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

Maitovarsa-luokat

NJ 12.07.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - pt. Terhi - 2/2, KUMA
NJ 17.07.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - pt. Terhi - 1/1, KUMA

Päiväkirjat

Ei valmennuksia.

Kirjoittaja: Chao, Päivämäärä: 2020-07-12

Pieni ruunikko ori näykki emänsä kaulaa. Itse nojasin Reettaan pidellen orivarsan näyttelyliinasta kiinni. Pablo piteli Reettaa joka tuijotteli rentona näyttelyiden vilskettä. Hitman oli tapansa mukaan rasittava ja ärsyttävä, oikea kauhukakara. Reetta on välillä liiankin herttainen äiti ja lasten kasvattaminen jää puolitiehen. "Vapaan kasvatuksen tulos." Pablo tokaisi ja nyökkäsi kohti Hitmania, pukien ajatukseni sanoiksi. Nyökkäsin hymyillen ja tiukensin otettani liinasta. Kohta olisi meidän vuoromme astella kehään arvosteltavaksi. Olin ilmoittanut Hitmanin ensimmäisiin näyttelyihinsä, vaikka ori olikin kolhon näköinen pienen notkoselkänsä ja takakorkean lautasensa kanssa. En uskonut oriin pärjäävän kovinkaan kummoisesti, mutta kokemuksen puolesta oli hyvä, että nuori herra pääsisi heti kokemaan mitä oli kiertää näyttelykehästä toiseen, koska aikuisiällä aion raahata orin jokaiseen kissanristiäiseen johon vain voin sen tuupata. Onhan se Vermontin ensimmäinen kasvatti.

Sitten oli meidän vuoromme. Valitettavasti luokassa oli meille haastaja, jonka tiesin vievän voiton meiltä. Oma varsani oli vain mukiinmenevä, sen sijaan haastaja oli tasapainoisen näköinen ja kaunis. "Noh, käydään hakemassa kokemusta." Totesin Pablolle, joka ilmoitti englanniksi, ettei näin rumalla varsalla voisi ainakaan voittoa kuvitella haalivansa. Löin miestä olkapäähän. Pablo talutti Reetan kehään ja me seurasimme Hitmanin kanssa kannoilla. Esitimme hevoset, kuten parhaaksi pystyimme. Hitman riekkui pukkilaukkaa liinan päässä, joten ravi jäi oikeastaan kokonaan näyttämättä ja käyntiosiokin käveltiin enemmän kahdella, kuin neljällä jalalla. Onneksi ori sentään seisoi arvosteluhetkellä kivasti paikallaan, joka sekin oli jo työvoitto itsessään.

Kunniamaininnan voimin lähdimme kotiin, vaikka sijoitus olikin 2/2, eli rehellisesti viimeinen. Olin kuitenkin tyytyväinen siihen, että tuomarin mielestä varsani oli edes kunniamaininnan arvoinen. Röyhistin vähän rintaani, koska olihan minun varsani kuitenkin kaunein kaikista. Pablo pyöritteli silmiään minun ylpeydelleni taluttaessamme kahjon kakaran ja tämän äidin kohti traileria, jotta pääsisimme kotiin täältä.

Kirjoittaja: Chao, Päivämäärä: 2021-02-03

Ruma ankanpoikanen...

Hitman oli varsana varsin kohelon näköinen tyyppi. Se sai varsanäyttelyissään vaan KUMAa ja huonoja arvosteluja "heikko selänlinja" (no olihan se toki takakorkea), "malttamaton" (joo ja varsin perseilevä muutenkin) ja kaikkea muuta. Aloin jo menettää toivoni oriin kanssa, josta olin suunnitellut kaikenlaista suurta. Olihan se sentään suosikkioristani (jota kaikki muut tallilla vihaavat). Elin jo hetken siinä pelossa, että se jäisi rumaksi. Mutta ori olikin ruma ankanpoikanen.

Ja aivan kuten tarinassa, rumasta ankanpoikasesta tulee joutsen, niin myös Hitmanista kasvoi upea ja raamikas ori. Harmittavasti käytöksensä ei ole suuremmin parantunut, vaikka ori onkin hieman rauhoittunut varsa-ajoistaan. Mutta aiemmin pelkäsin kauhulla hetkeä, jolloin joudun viemään rimppakinttuisen notkoselkäni tuomarien eteen. Nyt sen sijaan odotan jo innolla, että saan esittää upeaa Hitman-sukulinjan jatkajaa näyttelyissä jos toisissakin. Ja mistäpä sitä tietää, jos Hitman vaikka joskus vielä yllättää luonteensakin puolesta... (Vaikka tuskinpa.)

Odotan myös innolla Hitmanin kisakauden starttaamista, sillä ori on leiskautellut välillä menemään niin hienoja askellajeja, että palan halusta esitellä niitäkin tuomareille. Valitettavasti oriin motivoiminen on hitusen raskasta, kun sitä pitää kehua pienimmästäkin asiasta, mutta luojalle kiitos se on sentään herkkä edes niille - sillä millekkään muulle se ei tunnu olevan kovinkaan herkistynyt. Mutta ainakaan ori ei säikähtele turhia, joten ihan hauskaahan oriin kilpailusuorituksia on varmasti seurata - yleisöstä. Kuskin pukilla saa varmasti hikoilla ja huudella kehuja äänensä käheäksi, eikä siinä pidemmän päälle ole paljon hauskaa.