Hellän Halaus


Kuva © Bob Langrish

Hellän Halaus on virtuaalihevonen.

Nimi Hellän Halaus Kutsumanimi Hasu
Syntymäpäivä 12.03.2019 Ikääntyminen 84pv = 1v (nyt 9.5v)
Rotu Suomenhevonen Sukupuoli ori
Väri Tummanpunarautias Säkäkorkeus 156cm
PainotusValjakkoajo Koulutustaso Vaativa valjakko, He A, 50cm
Rekisterinumero VH20-018-0349 Palkinnot
Omistaja Chao (VRL-02415), Vermont (VERM7728) Kasvattaja

#6103
Hellän Halaus täyttää 3v 19.11.2019 ja 4v 11.02.2020

Hasu on kaikkea muuta, kuin mitä sen nimestä voisi päätellä. Se on huonokäytöksinen ja pahapäinen ja sen kunnioitus ihmistä kohtaan on vielä hakusessa. Oria on pakko taluttaa kuolaimet tai ketju suussa, eikä sekään ole aina varma tapa estää sitä töppäilemästä. Hasun suosikkipuuhaa on nimittäin ihmisen kiskominen pitkin pihoja tai pystyyn hyppäyksen kautta vain paikalta katoaminen. Hasu ei todellakaan ole tallityöntekijöiden suosiossa, oriilla kun pelkkä päivittäinen tarhaanvienti on eloonjäämiskamppailu. Eivätkä muutkaan hoitotoimenpiteet ole helppoja. Kengittäjän kanssa Hasulla on jokin sanaton sopimus, koska sille miehelle ei edes Hasu ala haastamaan. Eläinlääkäri sen sijaan tuntuu toivovan itselleen nukutusnuolilla varustettua asetta joka kerta, kun tämä joutuu samaan talliin edellä mainitun suomenhevosen kanssa. Myöskään muita hevosia Hasu ei siedä ja siksi ori tarhaileekin yksin eikä todellakaan astu luomuna.

Eikä Hasu kyllä ole kovin miellyttävä ratsastaakaan. Se on raskas sekä edestä, että jalalle, eikä oikein kuuntele istuntaakaan. Orin kanssa pääsee tekemään kunnolla töitä saadakseen siitä edes puolittaista liikettä esiin. Maastossa ori on kuitenkin pomminvarma peli, sen egoon kun ei yksi sapelihammastiikeri tee pientäkään lovea, eli säikkyminen on kertakaikkiaan turhaa. Esteillä ori on vetelä. Hädin tuskin puolimetrisestä selvitään yli ja sekin on työn ja tuskan takana. Hasua saa pungertaa esteillä eteenpäin, joten mitään hauskaa ei hyppyhommat tämän hevosen kanssa ole.

Vaan annapas olla kun laitetaan kiesit perään. Vaikka kyseessä olisikin vain pienet koppakärryt ni jo muuttuu herran olemus. Hasu ryhdistäytyy aivan valjakkohevosen näköiseksi, se unohtaa kaikki ulkoiset tekijät ja sen ajaminen on kaikinpuolin taivaallista. Orista tulee herkkä, siitä tulee nöyrä, se kuuntelee ajuria ja toimii, kuin ihmisen mieli. Sen kanssa voi mennä minne vain ja sen voi kääntää mitenpäin tahansa, Hasu toimii aina - niin kauan, kuin perässä on pyörät. Tai reki. Myös rekiajelut orin kanssa ovat mainioita talvisaikaan - kunhan kiukkupyllyn saa ensin valjastettua. Kun mutrustelevan ja ihmisiä rusentavan oriin on saanut kärryihin tai rekeen kiinni, niin se on kuin uusi hevonen. Sen vuoksi oriin hölmöilyjä varmaan katsotaankin läpi sormien (= se saa yhä elää). Se kun on valjakkoajossa äärimmäinen haka...

Sukutaulu

» Isälinja: - evm
» Emälinja: - evm

Orin suku ei ole virtuaalimaailmassa.

i. Hellämieli, evm
tprt, 158cm, sh
ii. Leijonamieli, evm
tprt, 157cm, sh
iii. Tuntematon ori
iie. Tuntematon tamma
ie. Hellän Hellutar, evm
prt, 155cm, sh
iei. Tuntematon ori
iee. Tuntematon tamma
e. Harhautus, evm
tprt, 154cm, sh
ei. Harha-Ajatus, evm
prt, 156cm, sh
eii. Tuntematon ori
eie. Tuntematon tamma
ee. Tuskatar, evm
tprt, 154cm, sh
eei. Tuntematon ori
eee. Tuntematon tamma

[Näytä sukuselvitys]

Huomaathan, että jos orilla on sukuselvitys, sen saa kopioida sen omille jälkeläisille ja niiden jälkeläisille (jne) (© Chao)!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä Status
08.08.2020t. V. TikkariiniPullavaoma
15.04.2021t. V. TulisuudelmaMusta Korppioma
17.04.2021t. V. KristallisadeKristallin Kirkasoma
21.04.2021o. V. KirvellysKirveltäjätäroma

Hellän Halaus on käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille. Kysy lisää lähettämällä sähköpostia. Toivomme, että kaikki jälkeläiset rekisteröitäisiin mahdollisimman pian syntymän jälkeen, jotta mahdolliset ominaisuuspisteet voivat periytyä. Virallinen jälkeläislista löytyy rekisterisivulta. Tätä oman sivun listaa päivitetään etupäässä tallin omien kasvattien osalta.

Kilpailutulokset

Hellän Halaus kilpailee porrastetuissa, ja periyttää siten rekisteröidyille jälkeläisilleen allaolevan taulukon mukaan ominaisuuspisteitä. Tarkempaa tutustumista varten orin rekisterinumero ja rekisterisivu on VH20-018-0349.

OminaisuuspisteetPeriytyvät ominaisuuspisteet
Kenttäratsastusjaos (KERJ)0 (vt. 0)0
Maastoestejaos (MEJ)922.67 (vt. 2)115.33
Esteratsastusjaos (ERJ)855.67 (vt. 2)106.96
Kouluratsastusjaos (KRJ)855.67 (vt. 2)106.96
Valjakkoajojaos (VVJ)1778.34 (vt. 4)222.29
Askellajiratsastusjaos (ARJ)855.67 (vt. 2)106.96

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

30.09.2020 - VVJ CUP - Vaativa yhdistetty - 4/25

Päiväkirjat

Ei valmennuksia.

Ei hoitotarinoita.