Bentley Da

KTK-III

11.05.2011 - 30.12.2020
Menehtynyt vanhuuteen.


Kuva © Roshoeve (permission)

Bentley Da on virtuaalihevonen.

Nimi Bentley Da Kutsumanimi Bentley
Syntymäpäivä 11.05.2011 Ikääntyminen 150pv = 1v (nyt 24.2v)
Rotu Hannoverinhevonen Sukupuoli ori
Väri Ruunikko Säkäkorkeus 167cm
PainotusYleispainotus Koulutustaso Va B, 130cm
Rekisterinumero VH20-011-0119 Palkinnot KTK-III
Omistaja Chao (VRL-02415), Das Chaos (DASC3715) Kasvattaja Chao (VRL-02415)

#6697
Bentley Da täyttää 3v 03.08.2012 ja 4v 30.12.2012

Bentley on yleisesti ottaen rauhallinen ja rento hevonen, jota ei ensikohtaamiselta uskoisi oriksi. Ihmiset usein luulevat Bentleya muutenkin ruunaksi sen herttaisuuden vuoksi. Bentley ei nimittäin tekisi ikinä pahaa kellekään ja se tekee aina parhaansa, pyydettiin siltä mitä tahansa. Bentley tahtoo ja yrittääkin olla aina kaikkien kaveri, ja se luultavasti istuisi, jos sitä käskisi. Kyllä, tämä herra muistuttaa enemmän koiraa, kuin hevosta, niin huomionhakuinen ja miellyttämisenhaluinen se on. Ihmisiä kohtaan siis.... Muita hevosia kohtaan Bentley ei sitten olekaan enää yhtään niin kiltti, vaan varsin reviiritietoinen ja alistaa - varsinkin nuoremmat oriit - helposti hirmuvaltansa alle. Laiduntaisteluita tämä ukko ei häviä, vaan pistää kovalla kovaa vastaan ja silloin yleensä heikompi taipuu, ja se heikompi ei ole Bentley. Bentley toimiikin orilauman kukkona tunkiolla, ja sen takia sen tarhailuseura on valittava huolella. Jos Bentleya tarhaa muiden, yhtä paljon johtajan asemaa tavoittelevien orien kanssa niin nehän tappelevat toisensa hengiltä. Mutta, kuten jo mainittiin, kaikeksi onneksemme Bentley on ihmisille hirmuisen herttainen, sen kanssa tulee kuka tahansa toimeen ja koska se on oikeasti niin helppo, niin sen uskaltaa antaa pideltäväksi, talutettavaksi tai hoidettavaksi ihan kenelle tahansa. Oikea kultakimpale!

Bentleyn miljoonan arvoinen luonne yltää oriiseen hoitotilanteissakin. Se on rauhallinen ja lempeä, sitä ei tarvitse sitoa kiinni, ellei tahdo. Karsinan oven voi jättää vaikka sepposen selälleen auki sillä aikaa, kun käy hakemassa varusteet oriille, eikä se edes ajattele poistumista, vaikka valvova silmä olisikin toisaalla. Ori myös nauttii täysin rinnoin kaikenlaisesta huomiosta, jonka se vain saa. Olemme jo odottaneet sen kehräävän tai heittäytyvän selälleen vaatien vatsarapsuja, mutta ehkä ori ei kuitenkaan niin koiramaiseksi rupea... Ainakaan toistaiseksi. Kaikinpuolinen puuhailu Bentleyn kanssa on siis helppoa ja vaivatonta, ori toimii kuin ajatus ja on elävä unelma. En voisi toivoa parempaa, koska tämän parempaa ei ole olemassakaan. Satulointi ja suitsiminenkin on helppo nakki ja ori on melkeinpä kengittäjän suosikki. Ainoa mikä Bentleya vaivaa, on eläinlääkäri. Vaikkei ori ikinä teekkään mitään pahaa ihmiselle, se silti näyttää ilmeillä ja olemuksellaan olevansa rauhaton ja haluton toimimaan ihmisen pyytämällä tavalla eläinlääkärin läsnäollessa. Liekö jotain patoutumia piikeistä? Sitä ei voi tietää. Koskaan tosin Bentleya ei ole jouduttu rauhoittamaan, joten olemme tulleet tulokseen, että oriilla on vain tervettä pelkoa eläinlääkäriä kohtaan.

Bentley vaikuttaa ainakin ensikokemuksella haluttomalta, jopa laiskalta. Me kutsumme sitä rauhallisuudeksi. Ja näpäkällä otteella Bentleyynkin saa nopeasti liikettä, ei tarvita kuin vähän itsepäisyyttä ja ori toimii selästä käsinkin kuin unelma. Toki sitä voi joskus joutua vähän käyttämään raippaa ja ilmoittamaan, että suunta on toki eteenpäin ja reippaassa tahdissa. Ja jos herralle tekee ensimmäisestä kerrasta lähtien selväksi, että näin meilläpäin toimitaan, niin Bentleylla on jonkinlainen superkyky tunnistaa ratsastajansa, sillä se toimii muilla kerroilla jo täysin erilailla, eteenpäinpyrkivästi ja ilman raipan muistutuksia. Mutta, iso mutta, jos oriille ei näytä heti kaapin paikkaa, niin se rökittää ratsastajansa mennen tullen ja laiskottelee jatkossakin joka kerta. Silloin sen ratsastaminen on raskasta, koska Bentley on kuin puolikuivaa, venyvää liimaa eikä auta, vaikka hevosta kuinka mätkisi raipalla, se ei vain liiku. Ja se on aivan sama mennäänkö esteitä vai koulua, Bentley on aivan samanlainen lajista riippumatta. Toisaalta se on myös maailman luotettavin maastoilukaveri, joka ei varmasti säiky edes maanjäristystä, joten on siitä ukkelin 'rauhallisuudesta' paljon hyötyäkin.

Kilpailualueella Bentley on mestari rauhoittamaan myös muita hevosia käytöksellään. Se onkin varsin toivottu hevonen kisapaikoilla. Sen lisäksi oriin kanssa on myös helppo toimia lämmittelyssä ja kisatilanteessa, vaikka se hieman jännitystä imeekin ratsastajastaan satulan kautta. Se auttaa vain hyvään suoritukseen, johon Bentley oikean ratsastajan kanssa usein yltääkin. lastaaminen on sanoinkuvaamattoman helppoa, kun herra kävelee koppiin tai autoon heti kun luukku on auki. Se myös kävelee rauhallisesti sieltä pois, eikä matkustamisenkaan kanssa ole minkäänlaisia ongelmia, Bentley ei tosiaankaan turhia stressaa. Tämän parempaa kisahevosta ei enää voisi toivoakaan. Bentley harvoin jaksaa edes tammoille alkaa näyttämään orimaisia piirteitään, korkeintaan se ilmoittaa itsestään hirnumalla muutaman kerran ja hörisee ohi käveleville neitihepoille, muttei edes yritä mitään idioottimaisia temppuja, kuten pystyynnousuja tai vastaavia. Eli kyllä vain, joissakin tapauksissa unelmat käyvät toteen, olinhan jo pitkän aikaa toivonut rauhallista esteratsua ja tässäpä sellainen on, Bentley on siis oikea mamman kultakimpale.

Sukutaulu

» Isälinja: Mafioso DES - Decision - evm
» Emälinja: Porchera '91 - CN Bouleau - evm

Suvun pituus on 2 polvea virtuaalimaailmassa!

i. Mafioso DES
KTK-III, KRJ-II, ERJ-II, ERL-II
167cm, hann
ii. Decision
Tprn, 170cm, hann
iii. Dalmaro, evm
hann
iie. Dakarina, evm
hann
ie. Dekada
Tprn, 170cm, hann
iei. Tuntematon ori
iee. Tuntematon tamma
e. Porchera '91
KTK-III
167cm, hann
ei. Never Mine Landosta
KRJ-III, ERJ-IV, YLA2, HANN3
171cm, hann
eii. Forget Me, evm
hann
eie. Golden Narrow, evm
hann
ee. CN Bouleau
167cm, hann
eei. Bornal, evm
hann
eee. Cornways White Heart, evm
hann

[Näytä sukuselvitys]

Huomaathan, että jos orilla on sukuselvitys, sen saa kopioida sen omille jälkeläisille ja niiden jälkeläisille (jne) (© Chao)!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä Status
17.05.2018o. Mein HuracanMelody O' Polooma
12.05.2019t. Mein BentaygaMelody O' Polooma
15.05.2019t. Mein DioneNiobe Ionoma
01.09.2020o. Mein Besturn (VH20-011-0281)Melody O' Polo (VH03-011-9506)toisen

Bentley Da on käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille. Kysy lisää lähettämällä sähköpostia. Toivomme, että kaikki jälkeläiset rekisteröitäisiin mahdollisimman pian syntymän jälkeen, jotta mahdolliset ominaisuuspisteet voivat periytyä. Virallinen jälkeläislista löytyy rekisterisivulta. Tätä oman sivun listaa päivitetään etupäässä tallin omien kasvattien osalta.

Kilpailutulokset

Bentley Da kilpailee porrastetuissa, ja periyttää siten rekisteröidyille jälkeläisilleen allaolevan taulukon mukaan ominaisuuspisteitä. Tarkempaa tutustumista varten orin rekisterinumero ja rekisterisivu on VH20-011-0119.

OminaisuuspisteetPeriytyvät ominaisuuspisteet
Kenttäratsastusjaos (KERJ)2660.04 (vt. 6)332.51
Maastoestejaos (MEJ)226.82 (vt. 1)28.35
Esteratsastusjaos (ERJ)4187.57 (vt. 8)523.45
Kouluratsastusjaos (KRJ)2569.43 (vt. 6)321.18
Valjakkoajojaos (VVJ)1981.17 (vt. 5)247.65
Askellajiratsastusjaos (ARJ)1981.17 (vt. 5)247.65

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

31.05.2020 Hevos KTK-tilaisuudessa 16 + 17 + 17 + 17 = 67p. KTK-III-palkinto.

Päiväkirjat

Ei valmennuksia.

Ei hoitotarinoita.